top of page

Acerca de

V poklusu...

V gastronomii se pohybuji celý život díky rozmanitosti, kterou tento obor nabízí. Budování nových provozů, práce s personálem a spolupráce lidí podílejících se na celkovém výsledku, se pro mě stala v tomto oboru zásadní. Změny, ke kterým v gastronomii dochází, mě vybídly k další činnosti a cítím potřebu se na tomto vývoji podílet. S Radkem jsem našel již před lety společnou řeč a tak bylo nasnadě své síly spojit tak, abychom prostor pokryli společně.

4.jpeg

Tomáš Skuhrovec

Flambée Restaurant

V restauraci, která dnes již bohužel neexistuje a je zde provozován již jiný koncept, jsem de facto začínal kariéru jako mladý číšník pod vedením špičkových lidí v oboru. Po nějakém čase jsem tady vystřídal pozice jako sommelier a vrchní číšník a pracoval tu 8 let. V 90. letech tahle restaurace patřila na vrchol gastro mapy v Praze. Krom flambování pokrmů a dekantace vín se tady odehrávaly ty nejbláznivější útraty v historii gastronomie v Čechách. Byla to doba, kdy se do Prahy vyloženě tlačily celebrity z celého světa, ale i z Čech a Praha byla opravdu „pupkem“ Evropy. Dodnes vzpomínám, jak jsme museli odmítnout rezervaci pro slavnou filmovou hvězdu Anthonyho Hopkinse, z důvodu přeobsazenosti. Flambée a jeho majitelé včetně lidí, se kterými jsem se tady potkal, mi dali odrazový můstek do gastronomie. Z dnešního pohledu je to už pořádný kus historie, který mi ale ukázal, že tahle země, když chce, tak umí patřit mezi světové špičky obecně.

Grosseto Marina

Tuhle restauraci s jedním z nejhezčích výhledů v Praze, jsem měl tu čest a příležitost otevírat s kolegy a majiteli Grosseta v roce 2010. Nutno podotknout, že jsem se zde toho hodně naučil. Do té doby jsem pracoval ve fine diningových restauracích a najednou na Marině takový cvrkot. „Loď„ se otevírala v parném létě a během krátké doby se zapsala do nejnavštěvovanější restaurací v Praze. V současné době restauraci úspěšně provozuje již jiná společnost.

Formování personálu a zrod tak náročného provozu, čítajícího kolem 50 lidí na 1 partu byla opravdu „škola života“!

La Gare

Do restaurace La Gare jsem nastupoval jako provozní v roce 2014 a byl to návrat k tradiční Francii s moc fajn kuchyní a víny napříč Francií. Tady také započala spolupráce s majiteli sítě restaurací La Gare Group, která dále pokračovala na dalších projektech.
 

Pivovar U Supa

V pivovaru U Supa v Celetné ulici, pokračovala spolupráce se společností La Gare Group. Restauraci jsme přebírali v roce 2015 a o rok později se prostor upravil na pivovar. Tady započala spolupráce s Radkem Vlasákem, kde jsme společným úsilím a se skvělým personálem nastartovali úspěšný projekt v centru Prahy. Ukázalo se mi, jak důležitá je symbióza mezi provozním a šéfkuchařem a v neposlední řadě i jak důležitá je důvěra majitelů. Podnik jsme úspěšně provozovali 6 let a světlý ležák Sup 12´ získal ocenění jako král Prahy za rok 2017. První skleněná varna v Čechách dojem jen umocňovala.

bottom of page