top of page

Acerca de

Lehkou chůzí...

…. jsem za 20 let obešel pražskou Gastromapu. Pro podniky Alcron, Mandarin Oriental, Les Moules, Pivovar U Supa a Kastrol jsem pracoval jako kuchař, šéfkuchař nebo ekonomický dohled.

Mám cit pro jednání s lidmi, umím si vzít slovo, moderovat diskusi nebo jen poslouchat. Jsem přímý a důrazný člověk, který nedokáže pracovat průměrně.

Můj obor je profesní, technická, provozní a hlavně ekonomická rovnováha ubytovacích a gastronomických provozů.

Miluji veselé lidi, dobré jídlo a staré ovocné sady.

8.jpeg

Radek Vlasák

Alcron

V Alcronu jsem poprvé poznal evropskou kuchyni tak, jak ji znám teď.
Perfektní suroviny, pestrá pr
áce a kolegové naprostí profesionálové.

Vařil jsem tam tři roky a s šéfem Jirkou Štiftem jsem zůstal pracovat ještě o několik let déle.
 

Mandarin Oriental Praha

Do hotelu Mandarin Oriental jsem nastoupil s mizivou znalostí asijské kuchyně. A do té palety chutí jsem se zamiloval.

Tenkrát jsem také pochopil, jak je důležité postavit kuchyň tak, aby bylo vše po ruce. A hlavně! Jak je důležité mít dobře osvětlenou pracovní plochu!
 

Les Moules

V roce 2012 se ze mě stal šéfkuchař belgické brasserie Les Moules.

Je to krásná restaurace s tak nenuceně plynoucí atmosférou. Lapil jsem zde i moji ženu Šárku.
Myslím, že sem se budu pořád vracet.

A ty mušle, ryby a chobotnice... naprostá souhra.
 

Pivovar u Supa

Pivovar U Supa v Celetné ulici jsme otevírali po rekonstrukci už s kolegou Tomášem Skuhrovcem.

Všechno jsme postavili tak, abychom zde pracovali rádi. Kolegové byli lidé, kteří vynikali charakterem a vůlí udělat velké množství kvalitní práce. S několika z nich jsme zůstali přáteli.

bottom of page