
Acerca de
Lehkou chůzí...
Kvalitní jídlo i práci s ním jsem měl rád vždy, ale jakou má šířku a hloubku v celém svém rozsahu jsem dlouho nevnímal. Postupem času jsem pochopil, že činnosti které mě baví, mi plynou tak nějak příjemně a přirozeně.
A tak jsem vařil, navštěvoval pěstitele, jednal s dodavateli a stavěl kuchyně v kterých je všechno po ruce.
Založil jsem rodinu, zahradu a společnost, která má jídlo stejně ráda jako já. No a taky jsem před lety potkal Tomáše, asi prvního provozního, který mně nepil krev.

Radek Vlasák
Alcron
V Alcronu jsem poprvé poznal evropskou kuchyni tak, jak ji znám teď.
Perfektní suroviny, pestrá práce a kolegové naprostí profesionálové.
Vařil jsem tam tři roky a s šéfem Jirkou Štiftem jsem zůstal pracovat ještě o několik let déle.
Mandarin Oriental Praha
Do hotelu Mandarin Oriental jsem nastoupil s mizivou znalostí asijské kuchyně. A do té palety chutí jsem se zamiloval.
Tenkrát jsem také pochopil, jak je důležité postavit kuchyň tak, aby bylo vše po ruce. A hlavně! Jak je důležité mít dobře osvětlenou pracovní plochu!
Les Moules
V roce 2012 se ze mě stal šéfkuchař belgické brasserie Les Moules.
Je to krásná restaurace s tak nenuceně plynoucí atmosférou. Lapil jsem zde i moji ženu Šárku.
Myslím, že sem se budu pořád vracet.
A ty mušle, ryby a chobotnice... naprostá souhra.
Pivovar u Supa
Pivovar U Supa v Celetné ulici jsme otevírali po rekonstrukci už s kolegou Tomášem Skuhrovcem.
Všechno jsme postavili tak, abychom zde pracovali rádi. Kolegové byli lidé, kteří vynikali charakterem a vůlí udělat velké množství kvalitní práce. S několika z nich jsme zůstali přáteli.
Jednou si najdu restauraci, kam budu chodit na tak dobré pivo a českou kuchyni.