top of page

Acerca de

Lehkou chůzí...

Kvalitní jídlo i práci s ním jsem měl rád vždy, ale jakou má šířku a hloubku v celém svém rozsahu jsem dlouho nevnímal. Postupem času jsem pochopil, že činnosti které mě baví, mi plynou tak nějak příjemně a přirozeně.
A  tak jsem vařil, navštěvoval pěstitele, jednal s dodavateli a stavěl kuchyně v kterých je všechno po ruce.
Založil jsem rodinu, zahradu a společnost, která má jídlo stejně ráda jako já. No a taky jsem před lety potkal Tomáše, asi prvního provozního, který mně nepil krev.

8.jpeg

Radek Vlasák

Alcron

V Alcronu jsem poprvé poznal evropskou kuchyni tak, jak ji znám teď.
Perfektní suroviny, pestrá práce a kolegové naprostí profesionálové.

Vařil jsem tam tři roky a s šéfem Jirkou Štiftem jsem zůstal pracovat ještě o několik let déle.
 

Mandarin Oriental Praha

Do hotelu Mandarin Oriental jsem nastoupil s mizivou znalostí asijské kuchyně. A do té palety chutí jsem se zamiloval.

Tenkrát jsem také pochopil, jak je důležité postavit kuchyň tak, aby bylo vše po ruce. A hlavně! Jak je důležité mít dobře osvětlenou pracovní plochu!
 

Les Moules

V roce 2012 se ze mě stal šéfkuchař belgické brasserie Les Moules.

Je to krásná restaurace s tak nenuceně plynoucí atmosférou. Lapil jsem zde i moji ženu Šárku.
Myslím, že sem se budu pořád vracet.

A ty mušle, ryby a chobotnice... naprostá souhra.
 

Pivovar u Supa

Pivovar U Supa v Celetné ulici jsme otevírali po rekonstrukci už s kolegou Tomášem Skuhrovcem.

Všechno jsme postavili tak, abychom zde pracovali rádi. Kolegové byli lidé, kteří vynikali charakterem a vůlí udělat velké množství kvalitní práce. S několika z nich jsme zůstali přáteli.

Jednou si najdu restauraci, kam budu chodit na tak dobré pivo a českou kuchyni.

bottom of page